FOTO+VIDEO // Denisova priča: Boban ispunio želju slijepom dječaku iz Sarajeva!

Boban 4

U Sarajevu živi sedamnaestogodišnji dječak Denis Barta, slijep od rođenja, a koji uz to boluje od epilepsije i blažeg oblika autizma.

Denis ima problem s govorom, ne može samostalno da se umije, da se oblači, da jede…a ono što jede mora biti kašasto. Međutim, kada ovaj nevjerovatni mladić dođe u kontakt sa klavijaturom, on postaje potpuno druga osoba, kao da uđe u neki novi svijet u kojem čini čuda!

Trenutno Denis u svom repertoaru ima oko 5 000 pjesama različitih žanrova. Obožava da pjeva i svira, a svojim svirkama ispred Katedrale u Sarajevu, kao i u baštama klubova i diskoteka ovaj mladić plaća svoje liječenje.

Denis je bio počasni gost na koncertu velikog italijanskog umjetnika Andree Bocellija ali pjevač kojim je, kako kaže njegova majka Dina, naprosto opsjednut je Boban Rajović.

– Denis ima dve velike želje. Jedna je da ozdravi, a druga da upozna svoga idola. Često me pita majko da li ću ja ozdraviti? I ako ozdravim da li ću upoznati Bobana Rajovića – priča mama Dina koja je zbog čestih Denisovih pitanja o Rajoviću odlučila da kontaktira ekipu emisije “Sve za ljubav” te svom sinu pokuša ispuniti barem tu želju, da upozna pjevača čije sve pjesme Denis zna.

– Kontaktirala me je ekipa emisije “Sve za ljubav” i pojasnili mi o čemu se radi i naravno da sam pristao da odem u Sarajevo i upoznam tog dragog dečka. Jedini je problem bio naći vreme za odlazak jer sam zaista zatrpan obavezama, ali kad sam na Fejsbuku vidio o kakvom je dječaku riječ prosto sam zanemeo. Denis me je fascinirao svojim talentom i upornošću i rekao sam svom timu radite šta znate ali mi sve sastanke, snimanja i sve ostale obaveze odgodite, ja moram što prije upoznati tog dečaka – priča nam Rajović.

Boban 1

Rajović nije želeo u Sarajevo ići “praznih ruku” te je zamolio ekipu emisije ‘Sve za ljubav’ da saznaju koji poklon bi Denisa najviše obradovao. Kroz razgovor s njegovim roditeljima saznali su da bi Denisa mnogo usrećilo kada bi dobio novi laptop kako bi imao gdje pohranjivati snimke s nastupa, što mu je Rajović sa ogromnim zadovoljstvom poklonio.

Nakon snimanja Rajović je Denisa pozvao da mu bude gost na nastupu u Ljubuškom što je njega mnogo obradovalo i odmah se “bacio” na pripreme.

PRILOG EMISIJE – OVDJE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *